Vise tillatelser

Apper kan be om tilgang til viktige enhetsfunksjoner og samle inn personlige data, uten at du er klar over det. Selv om enkelte apper trenger disse tillatelsene for å utføre hovedfunksjonene sine, vil de fleste tillatelsene du gir medføre potensielle sikkerhetsfarer. Du kan nå vise og kontrollere listen over tillatelser du allerede har gitt til installerte apper.

Du bør bestemme deg for hvorvidt du vil tillate en app å utføre visse handlinger på enheten eller bruke enhetens programvare (for eksempel kameraet eller mikrofonen).

Du kan vise informasjon om farlige og spesielle tillatelser. Farlige tillatelser kan påvirke brukerens personlige og lagrede data (for eksempel kontakter, kamera, plassering, SMS osv.). Spesialtillatelser krever godkjennelse av brukeren for å kunne administrere systeminnstillinger.

Du kan få opp en liste over apper med en bestemt tillatelse

ved å trykke på tillatelsens navn.

Du kan se hvilke tillatelser en app har ved å

trykk på navnet på appen og bla ned til Tillatelser- delen.